Urunga Coffs-Harbour Dorrigo
Hallo allemaal,
Hier ben ik weer, we zijn een weekje in Urunga geweest. Het is ook daar erg mooi. We hadden daar een huisje gehuurd om van daaruit die omgeving te bekijken. Toen we daar aankwamen kwamen er al snel twee kangoeroes te voorschijn. Op Zondag zijn we Urunga gaan bekijken een heel leuk stadje wat ook aan de oceaan ligt. Op Maandag zijn naar een bananenplantage in Coffs-Harbour geweest heel interessant. Eerst krijg je een volledige uitleg hoe de bananen worden gekweekt via een dia presentatie daarna ga je door de plantage en zie de bananen aan de bomen hangen. Op het laatst kom je in de hal waar de bananen ingepakt worden. Een tros bananen weegt honderd kilo en de mensen die moeten plukken moeten daar de berg mee af , erg zwaar werk dus. In de laatste hal hangen twee trossen bananen een van 50 kilo en een van 100 kilo die mag je proberen omhoog te trekken. Dat heb ik dus gedaan de 100 kilo kosten wel inspanning hoor. Op Dinsdag zijn naar Dorrigo geweest een 100km van Urunga af je hebt daar prachtige watervallen maar ook een heel mooi natuurpark met mooie uitzichten. In dat park heb ik een mooie wandeling gemaakt . Op de terugweg zijn we in Beulingen geweest een mooi stadje met een oude boterfabriek wat ingericht is met allemaal kleine winkeltjes met leuke dingen. Op Woensdag zijn we net buiten Koffi Harbour naar een man die van Duitse afkomst is maar die daar prachtige juwelen maakt. Donderdag zijn we Coffs Harbour gaan bekijken dat is een 40km vanuit ons uitgangspunt een wat grotere stad. Daar heeft een Nederlander een eetcafé in Hollandse stijl gebouwd je kunt er ook Hollandse producten kopen zoals verschillende soorten drop of hagelslag. We hebben tot Donderdag middag mooi weer gehad alleen vanaf Woensdagavond regende het, s'nachts viel het er met bakken uit. Iedere morgen kwamen er 6 kangoeroes een boterham halen evenals de vogels die kwamen op leuning van het terras zitten eentje kwam zelfs bij Wil op haar schouder zitten. Vrijdag regende het toen wij op het terras gingen kwamen er 8 kangoeroes aan waarvan er eentje er nog een jong in de buidel had ze kwamen voor hun eten. Als ze gaan staan zijn ze net zo groot als ik en ze hebben hele scherpen nagels en tanden net als een konijn twee van de langere voortanden. Je moet ze niet over kop aaien want dan krabben ze je met hun achterpoten. Ze pakken de stukjes brood wel rustig aan en pakken tussen hun voorpoten om te eten een heel leuk gezicht. We zijn toen naar een heel groot winkelcentrum geweest met wel 300 winkels in Coffs Harbour, daarna zijn we Koffie gaan drinken in dat Hollands eetcafé. Toen het even droog was zijn we naar de haven van Coffs Harbour gereden daar liggen vele jachten van groot naar klein maar ook veel vissersboten. Zaterdag zijn we weer terug gegaan naar Chain Valley Bay. Op dit moment is het hier heerlijk weer overdag windstil en 21 graden. Vandaag Dinsdag zijn we hier vlakbij naar een natuurpark geweest dat aan de oceaan ligt. Prachtig gezicht die golven en dat is hier een twee en halve kilometer vandaan. Morgen Woensdag gaan we eerst naar een begrafenis en daarna naar Wilma die gaat met haar man John Donderdag mee naar Sydney. Ik meld me wel weer daarna, groeten voor iedereen en tot dan.
Tonny
Hoi Mam,
Hoe jalours wil je ons hebben.... De kangoeroes eten uit je hand, tijdens je uitje doe je ook nog aan fitness, je ziet mooie juwelen. En je verkeerd natuurlijk in goed gezelschap.
Fijn dat het er zo mooi en leuk is. Deze werkpaarden hier ploeteren wel door hoor (haha)
Dikke kussen
Hee Mam,
Wow die buurtjes zijn dus helemaal niets veranderd. En wat heb jij het daar schitterend, hè? Geniet er nog lekker van en maak van iedereen daar foto's want ik ben ook benieuwd naar de rest.
Youri komt volgende week zondag al thuis, dus dat wordt hier een feestje.
dikke kussen
Hoi mam,
Leuk om al je verhalen te lezen en goed van je om een foto van Wil en Harrie te laten zien. Ik vind vooral Harrie niets veranderd, hooguit het buikje is wat gegroeid, Wil kon ik niet zo erg goed zien op de foto maar lijkt ook niet echt veel veranderd. Hier gaat alles zijn gangetje, Joey houdt ons natuurlijk bezig met van alles wat kapot gaat en vervangen moet worden en Manon gaat tegenwoordig vaak op de scooter naar stage, ze mag volgend jaar weer stage lopen bij Vincentius dus ze zal het wel goed doen. Nog wel een heel gedoe met die naamswijziging van Manon, moet van alles geregeld worden en dat gaat niet allemaal even makkelijk maar ja. Verder is het hier zoals altijd druk, druk, druk maar zo af en toe proberen we ook wel eens een avondje te niksen. We missen je wel hoor.
Groetjes Mathilda en de rest.
Hoi Tonny,
Wat leuk om al die verhalen te lezen en wat zie je veel! Misschien dat Ron en ik er ook eens heen gaan. Onze vakantie zit er al weer op, maar na mijn verjaardag in augustus gaan we weer voor een week of vijf.
Groetjes en geniet maar lekker,
Marjo en Ron
Hoi Tonny dat is heel goed in elkaar gezet hoor
ik heb alle foto,s nog niet bekeken maar ze zijn wel mooi hoor en de kangeroes eten gewoon uit je hand he zeer leuk,ik heb je gisteren al gezien en volgens mij zou je zo weer terug willen oke tonny ik ga nu stoppen ik vond het zeer leuk Groetjes John